VP 11 Van De Week, Speeldag 19: Club Brugge en KRC Genk feesten

VP 11 Van De Week, Speeldag 19: Club Brugge en KRC Genk feesten

Gepubliceerd: maandag 16 december 2019 om 12:30ma 16-12-2019 om 12:30

Laatste update: maandag 16 december 2019 om 12:40ma 16-12-2019 om 12:40

Ook op Speeldag 19 was er weer heel wat te zien op de Belgische velden. Club Brugge en KRC Genk konden overtuigen, maar ook KV Oostende blonk uit met een stuntzege tegen KAA Gent. Dat is ons elftal van de speeldag.

Mirakelman in doel
Bij de kustploeg was Fabrice Ondoa een heel betrouwbaar sluitstuk. Hij heerste in het luchtruim en pakte verschillende keren uit met een belangrijke redding. William Dutoit zal zijn plaats in doel niet zomaar kunnen heroveren.

In de defensie kiezen we op de backs voor Maxime Busi en Logan Ndenbe, twee jonge Belgische talenten met veel in hun mars. Ndenbe kreeg zelfs een assist achter zijn naam. Centraal was Elias Cobbaut één van de weinige Anderlecht-spelers die goed presteerden. Zinho Vanheusden van tegenstander Standard is zijn partner.

Vaardig middenveld
Voor het evenwicht zette we doelpuntenmaker Mats Rits voor de defensie. Verder gaan we vol aanvallen met Omar Govea en Theo Bongonda, die allebei aan hun wederopstanding bezig zijn. Vooral Bongonda was ongrijpbaar in zijn nieuwe positie als centrale middenvelder.

Kracht én vernuft in de spits
Met Paul Onuachu gooien we een echte stormram in de strijd om ruimte te maken voor onze andere spitsen. Emmanuel Dennis pakte uit met een Suarez-goal en groeit toe naar zijn beste vorm. Bij Antwerp bewees Lior Refaelov nog eens dat hij op zijn 'oude' dag nog vol klasse zit. Zijn vrijschop was onhoudbaar en leverde de zege op tegen Eupen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws