Samatta heeft groot probleem bij KRC Genk: Gaat niet in dit systeem

Samatta heeft groot probleem bij KRC Genk: "Gaat niet in dit systeem"

16-12-2019 10:00
4

KRC Genk kon tegen Waasland-Beveren eindelijk nog eens overtuigend winnen. Het werd 4-1. Stef Wijnants zag veel goeie dingen, maar vraagt zich af wat Genk gaat doen met Aly Samatta.

"Het probleem-Samatta wordt alsmaar groter", stelt hij in Het Belang Van Limburg. "Wolf zette de topschutter van vorig seizoen zaterdag op de bank, niet evident. Maar hij kan nu eenmaal niet functioneren als tweede spits achter Onuachu. Hij moet in de diepte aangespeeld worden en dat lukt niet in dit systeem."

Théo Bongonda op de nummer tien was wél een schot in de roos. "Het is interessant om zijn evolutie op de tien te volgen. Na het vertrek van Pozuelo en het uitvallen van Heynen zat Genk met een probleem op die positie, mede doordat Hagi nog niet klaar is en Hrosovsky niet de man is om daar te spelen."

Ook Sander Berge stond weer op tegen Waasland-Beveren. "Een klasbak als kan Berge niets meer leren van wedstrijden als deze. Op zijn leeftijd komt hij heel volwassen voor de dag, op en naast het veld. Ik zeg niet dat hij morgen bij Barcelona kan meedraaien, maar dat hij stilaan de Belgische competitie ontgroeid is, lijkt me duidelijk."