Botaka haalt uit naar medespelers STVV: ‘Het trok op niets, onbegrijpelijk’

Botaka haalt uit naar medespelers STVV: ‘Het trok op niets, onbegrijpelijk’

Gepubliceerd: maandag 16 december 2019 om 09:14ma 16-12-2019 om 09:14

Sint-Truiden ging met de billen bloot tegen Zulte Waregem, het werd 5-1. Aanvoerder Jordan Botaka was na afloop niet mals voor zijn medespelers.

Volgens Botaka werden de taken niet nagekomen. "Als je weet waaraan je begint, de sterktes en zwaktes van je tegenstander kent, en vooraf bent overeengekomen hoe je die zal aanpakken, dan verwacht je dat iedereen zich aan zijn taak houdt. Niet dus.”

“Daardoor geraken jongens die hun job aanvankelijk wel goed deden gefrustreerd en vallen ook die uit hun rol”, gaat Botaka verder. “Zo spat het hele team uiteen. Vandaar die prestatie aan de Gaverbeek. Wat we hier gebracht hebben trok inderdaad gewoon op niets.”

“Toch nauwelijks te vatten na onze prestatie in Genk en Brugge, niet? Onbegrijpelijk dat jongens tegen alle afspraken in hun eigen ding gaan doen en voor eigen glorie gaan spelen. Dat kan niet. Dat vraagt om een woordje uitleg. Geloof me. Hier gaat nog een serieus woordje over gepraat worden."

Hayen
Coach Nicky Hayen had nochtans duidelijke opdrachten gegeven. "Dat deed hij vooraf met klare taal. Tijdens de rust heeft hij nog eens iedereen daarop gewezen. En na de match heeft hij ons met onze fouten geconfronteerd. We moeten niet richting de coach wijzen, zeker niet.”

“Maar we moeten wel allemaal onszelf in vraag durven stellen. Goed, je kan een slechte match spelen. Dat is voetbal. Maar dit.... Hoe het nu verder moet? We zijn een team dat goed en slecht afwisselt. Komend weekend moeten we de juiste draad weer oppikken”, aldus Botaka.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Heeft Botaka hier gelijk?

(76 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws