Onbegrip voor straf Mpoku: 'Lachwekkend, het tegenovergestelde signaal'

Onbegrip voor straf Mpoku: 'Lachwekkend, het tegenovergestelde signaal'

Gepubliceerd: maandag 16 december 2019 om 07:28ma 16-12-2019 om 07:28

Paul-José Mpoku kreeg een milde straf van één speeldag schorsing na zijn rode kaart. De voetbalbond wilde eerst drie speeldagen schorsing, maar Standard ging twee keer in beroep. Serge Gumienny snapt er niets van.

“Ik vind het onbegrijpelijk dat Mpoku er met een milde straf van één speeldag schorsing vanaf komt”, begint Gumienny tegenover Het Belang van Limburg. “Dat de bond milder is voor hem dan voor Carcela, begrijp ik.”

“Carcela werd in het verleden al vaker uitgesloten terwijl Mpoku niet het imago heeft een vuile speler te zijn”, gaat Gummienny verder. “Maar wat me vooral stoort is dat de voetbalbond aan de scheidsrechters de opdracht geeft om de spelers te beschermen tegen zware tackles, maar diezelfde commissie geeft met deze uitspraak het tegenovergestelde signaal.”

De voormalige scheidsrechter is aldus niet te spreken over de beslissing van de voetbalbond. “Lachwekkend. Overtredingen als deze mogen absoluut niet getolereerd worden en dat kan enkel duidelijk gemaakt worden met stevige straf. Dat is nu niet gebeurd.”

Poll

Heeft Gumienny hier gelijk?

(469 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws