‘Supporters Anderlecht en Standard vechten, agenten geraken gewond’

‘Supporters Anderlecht en Standard vechten, agenten geraken gewond’

Gepubliceerd: maandag 16 december 2019 om 07:16ma 16-12-2019 om 07:16

De sfeer voor de Klassieker tussen Standard Luik en RSC Anderlecht was weer gespannen. Nog voor de match waren er meldingen van vechtpartijen.

Volgens Het Nieuwsblad geraakten hooligans van beide clubs slaags in de omgeving van het stadion. ‘Ondanks de massaal opgetrommelde politie liep het toch uit de hand. Zo dwongen enkele heethoofden van Anderlecht hun eigen buschauffeur om de deuren te openen zodat zij konden uitstappen, hetgeen vanwege de combiregeling verboden is’, klinkt het.

Vervolgens zouden de fans willekeurig mensen hebben aangevallen. Ook tussen de Anderlecht-supporters onderling zouden er spanningen zijn geweest. ‘Bij een ander incident vlakbij de Rue de la Centrale raakten zo'n 50 Standard- en Anderlecht-supporters slaags. Bij de schermutselingen, die een serieuze verkeershinder veroorzaakten, raakte een agent gewond.’

Volgens Het Laatste Nieuws zouden er dan weer meerdere agenten gewond zijn geraakt. ‘Ook rond het stadion was het onrustig nadat Anderlechthooligans - gekleed in het zwart - een gedeelte gereserveerd voor Standardsupporters binnendrongen. Daarbij raakten acht mensen gewond, onder wie drie agenten. Vier mensen moesten naar het ziekenhuis’, aldus de krant.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws