Ingebrigtsen is trotse coach: Wij wilden de drie punten gewoon meer dan Gent

Ingebrigtsen is trotse coach: "Wij wilden de drie punten gewoon meer dan Gent"

15-12-2019 23:46

KV Oostende lijkt zich in veilige wateren gevoetbald te hebben. Tegen KAA Gent boekte het een verrassende 2-1-overwinning, waardoor het nu op achttien punten staat. Kare Ingebrigtsen kan niet onder stoelen of banken steken dat hij trots is op zijn jongens.

"We boeken vandaag een belangrijke zege tegen een heel goede ploeg", trapt de trainer van Oostende zijn analyse op gang bij Sporza. "We hebben vooral uitstekend verdedigd en ook de mentaliteit van mijn spelers was uitstekend. We wilden de drie punten gewoon meer dan AA Gent."

De topploegen liggen ons de laatste tijd, we kunnen dan net iets meer", weet Ingebrigtsen. Zo pakte KVO eerder al zes op zes tegen RSC Anderlecht en wist het Royal Antwerp FC op een gelijkspel te houden (1-1).

Door de zege doet Oostende natuurlijk een uitstekende zaak in de bodem van het klassement. De teller staat nu op achttien punten, dat zijn liefst tien stuks meer dan rode lantaarn Cercle Brugge. "Het is nog vroeg om te zeggen dat we gered zijn, maar het zijn belangrijke punten om wat afstand te nemen", beseft Ingebrigtsen.