Paris Saint-Germain ondanks gemiste penalty van Neymar simpel langs Saint-Étienne

15-12-2019 23:32

Paris Saint-Germain kende op geen enkele moeite op bezoek bij AS Saint-Étienne en keert met een 0-4 overwinning terug naar Parijs. Doelpuntenmakers bij de ploeg van coach Thomas Tuchel waren Leandro Paredes, Kylian Mbappé (2x) en Mauro Icardi. Neymar miste een penalty aan PSG-zijde. Thomas Meunier startte in de basis.

PSG kwam al snel op voorsprong tegen Saint-Étienne door een harde knal van Leandro Paredes, die onderweg nog van richting werd veranderd. Het betekende de perfecte start voor PSG, dat verder in het zadel geholpen werd door een rode kaart voor Jean-Eudes Aholou, die veel te laat was met zijn tackle.

Toen Mbappé vervolgens vlak voor rust de 0-2 maakte voor de ploeg uit Parijs leek de wedstrijd gespeeld. Hij verscheen oog in oog met Saint-Étienne-keeper Stéphane Ruffier en maakte het beheerst af. Na rust kreeg Neymar de kans om PSG via een strafschop op 0-3 te zetten, maar hij schoot de bal na een merkwaardige aanloop tegen de paal.

De 0-3 viel tien minuten later wel. Icardi kon van dichtbij binnentikken bij de tweede paal. Het slotakkoord was voor Mbappé, die raakschoot terwijl er achter het doel een vuurzee aan fakkels te zien was. Meunier werd in minuut 78 naar de kant gehaald.

PSG staat souverein bovenaan in de Ligue 1 met 42 punten uit zeventien wedstrijden. Nummer twee Olympique Marseille volgt op 35 punten, maar heeft al een wedstrijd meer gespeeld.