De Bruyne wervelt als nooit tevoren: hard op weg om record uit de boeken te spelen

De Bruyne wervelt als nooit tevoren: hard op weg om record uit de boeken te spelen

Gepubliceerd: zondag 15 december 2019 om 22:30zo 15-12-2019 om 22:30

Laatste update: zondag 15 december 2019 om 22:48zo 15-12-2019 om 22:48

Kevin De Bruyne was op bezoek bij Arsenal FC nog maar eens de grote man voor Manchester City. Met twee (knappe) doelpunten en een assist loodste hij de regerende landskampioen zowat in zijn eentje naar een eenvoudige zege in het Emirates Stadium (3-0). De statistieken tonen het aan: De Bruyne voetbalt beter dan ooit.

Door zijn glansprestatie tegen Arsenal staat De Bruyne nu op zes doelpunten en tien assists in de Premier League. Cijfers waar KDB best trots op mag zijn, want voorlopig is enkel Jamie Vardy belangrijker voor zijn elftal, althans op papier. De sluipschutter van Leicester City zit aan zestien treffers en voegde daar tussendoor ook nog eens drie beslissende passes aan toe. In totaal had Vardy dus negentien keer een voet in een doelpunt bij de revelatie van dit seizoen.

De knappe statistieken van De Bruyne zullen extra deugd doen voor de Limburger na het voorbije, ongelukkige seizoen. Daarin werd onze landgenoot meermaals afgeremd door (zware) blessures. Uiteindelijk kwam De Bruyne nog tot negentien optredens voor City, maar hij haalde slechts zelden zijn gebruikelijke niveau. Zo sloot de Rode Duivel in mei af met amper twee goals en evenveel assists op de teller. Karig.

Topcijfers
De jaren voordien was de voetballiefhebber verwend door De Bruyne. Sinds zijn aankomst bij City, in de zomer van 2015 was dat, toonde KDB haast voortdurend zijn waarde voor The Cityzens. Al snel groeide hij uit tot de metronoom van het elftal, die niet alleen vlotjes meedraaide in het raderwerk van Pep Guardiola, maar evenzeer vaak bepalend was bij doelpunten. Een overzichtje van zijn statistieken in de Premier League:

  • 2015-2016: 7 goals, 9 assists in 25 wedstrijden
  • 2016-2017: 6 goals, 18 assists in 36 wedstrijden
  • 2017-2018: 8 goals, 16 assists in 37 wedstrijden

Tussen 2016 en 2018 bereikte De Bruyne dus zijn hoogste niveau. Of moeten we zeggen dat het anno 2019 nóg beter loopt? Momenteel zit de Rode Duivel dus aan zestien 'stats' in ... zestien wedstrijden. De Bruyne loopt met andere woorden één op één. In totaal staan er nog 22 matchen op het programma in de Premier League. Als De Bruyne zijn hoogvorm doortrekt (en gespaard blijft van blessures en/of langdurige schorsingen) is de kans reëel dat hij zijn persoonlijke record van 24 'stats' verpulvert.

Des te opvallend: De Bruyne realiseert dat kunststukje in een periode waarin City net heel wat minder draait dan de voorbije jaren. In het klassement staat het pas derde, op liefst zeventien (!) eenheden van het ongenaakbare Liverpool FC. Ook verrassing Leicester prijkt boven de regerende kampioen. Dat niemand het waagt om De Bruyne daarvoor met de vinger te wijzen ...

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Is De Bruyne momenteel de beste speler in de Premier League?

(376 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws