Lyon komt met bevestiging: EK wordt race tegen de klok voor Memphis

Lyon komt met bevestiging: EK wordt race tegen de klok voor Memphis

Gepubliceerd: zondag 15 december 2019 om 22:13zo 15-12-2019 om 22:13

Memphis Depay heeft de voorste kruisband in zijn linkerknie afgescheurd. Dat bevestigt Olympique Lyon zondagavond. De Franse club verwacht de Nederlandse aanvoerder minimaal zes maanden kwijt te zijn.

Dat betekent dat Lyon dit seizoen niet meer rekent op Memphis. Het is zeer twijfelachtig of het EK van 2020 wél haalbaar is voor de vaste spits van het Nederlands elftal. Oranje speelt op 14 juni 2020 de eerste groepswedstrijd, in Amsterdam tegen Oekraïne. Dat lijkt een race tegen de klok te worden. Het EK begint over 180 dagen.

Lyon meldt via de officiële kanalen dat Memphis binnenkort wordt geopereerd. 'Zijn onbeschikbaarheid zal niet minder dan zes maanden bedragen', luidt het communiqué. Voor een gescheurde kruisband staat normaliter een herstelduur van zes tot negen maanden.

Er was nog meer slecht nieuws voor Lyon, dat zondag met 0-1 verloor van Stade Rennes. Ook Jeff Reine-Adélaïde heeft zijn kruisband afgescheurd, maar dan in zijn rechterknie. Ook hij gaat zo snel mogelijk onder het mes. Lyon-trainer heeft voorlopig ook niet de beschikking over Léo Dubois en Youssouf Koné.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws