Topschutter Mbokani mikt op tweede Gouden Schoen: Ik sta tussen de favorieten

Topschutter Mbokani mikt op tweede Gouden Schoen: "Ik sta tussen de favorieten"

Gepubliceerd: zondag 15 december 2019 om 22:00zo 15-12-2019 om 22:00

De meeste waarnemers zijn het er roerend over eens: Hans Vanaken maakt een grote kans om zichzelf op te volgen als Gouden Schoen. De grootste concurrent komt misschien wel uit het kamp van Royal Antwerp FC. Dieumerci Mbokani is namelijk bezig aan een bereseizoen. Dat beseft de aanvaller zelf ook wel.

Zijn statistieken bevestigen zijn huidige topvorm. Met veertien treffers in achttien competitiewedstrijden is Mbokani leider in de topschutterstand in de Jupiler Pro League. "Het doet me plezier de beste schutter te zijn", reageert Mbokani daarop bij VTM Nieuws. "Ik zou natuurlijk nog graag enkele treffers maken dit jaar. Ik moet op deze manier blijven werken."

Mede dankzij die doelpuntenproductie mag Mbokani zich opmaken voor een spannende avond op het Gala van de Gouden Schoen. Hoe schat de Congolees zijn eigen kansen in? "Ik sta tussen de favorieten, maar ik denk er niet aan op dit moment", houdt Mbokani de boot af. "In 2012 won ik hem al eens. Als ik nog enkele goede matchen speelt, moet ik hem misschien wel krijgen, of toch zeker bij de beste drie eindigen."

In 2012 domineerde Mbokani de verkiezing van de Gouden Schoen, toen nog als speler van RSC Anderlecht. Uiteindelijk kreeg de goalgetter 401 punten, waardoor hij met ruime afstand zegevierde. Jelle Vossen (toen KRC Genk) en Silvio Proto (Anderlecht) mochten mee op het podium, maar zij hadden ruim 200 punten minder. In 2009 was Mbokani al eens vijfde geëindigd.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Wie verdient de Gouden Schoen het meest?

(752 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws