Oostende kan stunten met knappe thuisoverwinning tegen KAA Gent

15-12-2019 21:38 Laatste update: 21:56
15

KAA Gent heeft een zure nederlaag geleden aan zee. KV Oostende was dodelijk efficiënt en stuurde Gent met een 2-1 nederlaag naar huis.

KAA Gent leek al heel snel op rozen te zitten. De onvermijdelijke Laurent Depoitre scoorde na amper tien minuten de 0-1. KAA Gent bleef de wedstrijd domineren, maar slikte uit het niets te gelijkmaker. Hjulsager scoorde op het halfuur uit de eerste kans voor de thuisploeg. KV Oostende kreeg moed én kansen via Faes en Canesin, maar we gingen rusten bij 1-1.

Gent moest zoeken naar een goal in de tweede helft, maar KVO verraste opnieuw. Vargas scoorde zowaar met het hoofd en zorgde voor 2-1. Invaller Kvilitaian kon de 2-2 scoren, maar die werd afgekeurd voor buitenspel. Wat volgde was een belegering van KAA Gent. Een doelpunt zat er echter niet meer bij.

KAA Gent blijft zo derde, op twee punten van Antwerp en zeven van Club Brugge. KV Oostende blijft dertiende, nu met tien punten voorsprong op de degradatieplaats van Cercle Brugge.