Cobbaut (Anderlecht) blikt vooruit op Club Brugge: Klassement liegt niet

Cobbaut (Anderlecht) blikt vooruit op Club Brugge: "Klassement liegt niet"

Gepubliceerd: zondag 15 december 2019 om 20:15zo 15-12-2019 om 20:15

Bij Anderlecht waren er zondagmiddag weinig uitblinkers tegen Standard (1-1). Elias Cobbaut hield zich wél staande, maar weet dat het aanvallend beter moet bij paars-wit.

"Opbouwend kon het wat beter, maar je weet dat dat op zo'n slecht veld moeilijk zou gaan", geeft hij aan bij Het Nieuwsblad. "Of we nu meer risico’s mijden? Ik denk dat je niet anders kon. Je moest bij elke bal volledig geconcentreerd zijn. Dit veld staat zeker in de top drie met slechtste velden waarop ik ooit al speelde in België."

Cobbaut is tevreden met die draw. "Uiteindelijk zijn we blij met dat punt gezien het wedstrijdverloop. In de eerste helft vonden we moeilijk oplossingen. We hebben dat bij de rust gecorrigeerd en scoren, maar dan valt die rode kaart. Dan weet je dat ze alle troeven op tafel gaan leggen, maar we hebben goed standgehouden. Op die tweede helft kunnen we voortbouwen. We hebben gespeeld als mannen en niet meer als kindjes.”

Donderdag wacht al Club Brugge in de Croky Cup. "We weten dat we voor een moeilijke opdracht staan. We bekijken het wedstrijd per wedstrijd. Donderdag de match van het jaar? Het is zeker een héél, héél belangrijke (lacht). Ik denk dat het klassement niet liegt. Iedereen ziet waar Club Brugge staat. Maar dit zijn de leuke wedstrijden om te spelen: strijden voor je club."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Gaat Anderlecht door tegen Club Brugge?

(2220 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws