De Bruyne de grote man tegen Arsenal, City wint ruim in het Emirates Stadium

De Bruyne de grote man tegen Arsenal, City wint ruim in het Emirates Stadium

Gepubliceerd: zondag 15 december 2019 om 19:24zo 15-12-2019 om 19:24

Manchester City heeft het kwakkelende Arsenal een nieuwe tik te verwerken gegeven. The Citizens wonnen in Londen met 3-0 van de ploeg van interim-trainer Freddie Ljungberg, die zijn ploeg daarmee ziet afzakken naar plaats negen. Bij de bezoekers was Kevin De Bruyne de uitblinker van dienst. 

De ploeg van trainer Pep Guardiola had maar twee minuten nodig om de netten te vinden in het Emirates Stadium. De man die daarvoor verantwoordelijk was, was de Bruyne. Onze landgenoot kegelde de bal vanaf de rand van het strafschopgebied hoog in het net.

Tien minuten later was De Bruyne wederom betrokken bij een goal van City. Ditmaal was hij aangever en was het Raheem Sterling die van dichtbij binnentikte, waarmee het binnen een kwartier 0-2 stond en de goede bedoelingen van Arsenal de prullenbak in konden. Vlak voor rust strooide De Bruyne nog maar eens wat zout in de Londense wond. Hij vond met links de verre hoek: 0-3.

Na de pauze vonden de bezoekers uit Manchester het welletjes. De wedstrijd werd nog steeds gedomineerd door de mannen van Guardiola, maar tot echt grote kansen kwamen ze niet meer. Arsenal was al helemaal niet in staat om fatsoenlijk voetbal op de mat te leggen en daarmee werd de ruststand van 0-3 ook de eindstand.

The Gunners zijn er na het ontslag van Unai Emery dus nog niet beter op gaan spelen en zijn nu op de negende plaats in de Premier League terug te vinden. City profiteert van het gelijke spel van nummer twee Leicester City en nadert The Foxes tot op vier punten.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws