Man United verliest punten, Spurs ontsnapt met dank aan Vertonghen

15-12-2019 17:28
1

Manchester United heeft na de uitstekende overwinningen op Tottenham Hotspur en Manchester City weer eens punten laten liggen in de Premier League. De ploeg, die donderdag nog met 4-0 won van AZ, speelde thuis gelijk tegen Everton. Het werd 1-1 op Old Trafford.

Everton had niets in de pak te brokken tegen Man United, dat de grootste kansen kreeg. Toch kwamen The Toffees gelukkig op een 0-1 voorsprong. Victor Lindelöf kreeg de bal uit een corner ongelukkig tegen zich aan en werkte deze achter David De Gea.

Lindelöf was twintig minuten voor tid dicht bij de gelijkmaker, waarna United alsnog op 1-1 kwam. De net ingevallen Mason Greenwood schoot de bal in de korte hoek achter Jordan Pickford. Het meest pijnlijke moment was voor Moise Kean. De van Juventus gehuurde aanvaller kwam in de 70e minuut in het veld, maar werd na zeventien minuten weer naar de kant gehaald. De Italiaan was niet geblesseerd.

Wolverhampton - Tottenham Hotspur 1-2
Het Tottenham Hotspur van José Mourinho heeft op het nippertje drie punten overgehouden aan het duel met Wolverhampton Wanderers. Jan Vertonghen kopte zijn ploeg in de blessuretijd naar de overwinning: 1-2.

Via Lucas kwam Tottenham al na acht minuten spelen op voorsprong. Adama Traoré herstelde de schade na ruim een uur spelen, nadat Tottenham al grote kansen op de 0-2 liet liggen. Alles wees erop dat de wedstrijd in 1-1 zou eindigen, tot Vertonghen in de blessuretijd voor de verlossing zorgde. Hij kopte binnen op aangeven van Christian Eriksen.