Standard geeft overwinning nog uit handen tegen matig Anderlecht

15-12-2019 16:15
42

Standard en Anderlecht hebben 1-1 gelijkgespeeld. Standard ging rusten met een voorsprong, maar kroop achteruit en werd afgestraft door Kemar Roofe.

Standard begon het best aan de wedstrijd, met meteen een kopkans voor Avenatti. Van Crombrugge bracht redding en was in de eerste helft de beste man bij Anderlecht. Zo redde hij ook nog een open kans van Lestienne. Amallah liet zich opmerken met een enorme misser, maar net voor de rust was het wél raak. Amallah kon Van Crombrugge deze keer na een knappe aanval vloeren en zorgde voor een 1-0 ruststand.

Na de pauze zocht Anderlecht naar een goal, maar tot veel gevaar leidde dat niet. Saelemaekers maaide over de bal bij één van de weinige doelkansen. De 1-1 viel dan ook letterlijk uit de lucht. Doelman Bodart verkeek zich op een voorzet van Luckassen en gaf Roofe zo de 1-1 cadeau. Verschaeren viel in de tweede helft uit met een zware enkelblessure en Dewaele kreeg nog rood, maar toch hield paars-wit het puntje nog in handen.

Standard blijft zo hangen op een vierde plaats en wordt voorbijgestoken door Antwerp. Anderlecht heeft bitter weinig aan een draw. Nummer zes Zulte Waregem heeft nu al acht punten voorsprong.