Opvallend: Chinese staatsomroep neemt maatregelen na Instagram-post Özil

Opvallend: Chinese staatsomroep neemt maatregelen na Instagram-post Özil

15-12-2019 11:47
4

De Chinese staatsomroep weigert om de clash tussen Arsenal en Manchester City uit te zenden. Dit naar aanleiding van uitspraken gedaan door Mesut Özil op Instagram.

De staatsomroep CCTV kiest ervoor om de wedstrijd niet uit te zenden. In plaats daarvan kunnen de Chinezen kijken naar een eerder opgenomen wedstrijd, namelijk de partij tussen Wolverhampton Wanderers en Tottenham Hotspur, zo meldt The Sun. Die beslissing is gemaakt naar aanleding van een aantal uitspraken van Özil op Instagram, waarin hij kritiek levert op het Chinese beleid tegenover de moslimminderheid in China.

Özil sprak onder andere over 'strijders die zich verzetten tegen onderdrukking'. Verder plaatste hij felle kritiek richting de Chinezen. 'Er worden korans verbrand, moskeeën gesloten en moslimgeestelijken worden gedood. Ondanks dit alles zwijgen de moslims.' Arsenal distantieert zich van de opmerkingen van de Duitse Turk. 'De berichten die hij heeft geplaatst zijn volledig de persoonlijke mening van Özil. Arsenal als voetbalclub hanteert altijd het principe dat het zich niet inlaat met politiek.'