Ex-speler van Standard en Anderlecht doet voorspelling over de topper

Ex-speler van Standard en Anderlecht doet voorspelling over de topper

15-12-2019 10:13 Laatste update: 10:24
3

Zondagmiddag staan RSC Anderlecht en Standard tegenover elkaar. Een belangrijk duel voor beide teams. Wie zal de drie punten pakken? Alex Czerniatynski doet zijn voorspelling.

Czerniatynski speelde in de jaren '80 voor beide clubs. Bij RTBF doet hij nu zijn voorspelling. "Dit Anderlecht blijft voor mij een enigma. Je weet nooit hoe die ploeg gaat spelen. Zullen ze zich eindelijk herpakken", vraagt hij zich af.

"De kalender van Anderlecht is bijzonder moeilijk. De komende weken spelen ze tegen alle topclubs met Standard en daarna Genk, Antwerp en Club Brugge. Alleen maar zware matchen. Anderlecht kan het zich dus niet veroorloven om met lege handen terug te keren van Sclessin", geeft hij aan.

Toch ziet hij Anderlecht niet meteen punten pakken. "De spelers van Anderlecht zullen met het mes tussen de tanden spelen om een nederlaag te vermijden, maar desondanks zie ik hen toch niet winnen op Standard. De Luikenaars zijn doorgaans voortvarend in eigen stadion, gesteund door het publiek. Ik denk dus dat Standard alle troeven in handen heeft om deze Clasico te winnen."