Dessers kan zijn ex-ploeg nekken: 'Was slachtoffer van de supporters'

Dessers kan zijn ex-ploeg nekken: 'Was slachtoffer van de supporters'

Gepubliceerd: zondag 15 december 2019 om 09:45zo 15-12-2019 om 09:45

Eredivisie-topscorer Cyriel Dessers speelt zondagmiddag met Heracles tegen zijn oude club FC Utrecht, die hem afgelopen zomer van de hand deed. Dessers aast op revanche.

Dessers werd afgelopen zomer omgeruild met toenmalig Heracles-spits Adrian Dalmau. "Ik voelde me even handelswaar. Een bonnetje erbij en klaar. Dat duurde alleen amper een seconde, omdat ik vooral blij was dat ik deze stap opzij kon zetten. Als je van club wisselt, prikkelt dat. Dan wil je het ook beter doen dan de ander. Daarom had ik veel liever gehad dat Adrian fit was geweest, zodat de vergelijking eerlijk was", vertelt hij tegenover Tubantia.

Dessers kijkt soms met nare gevoelens terug aan zijn periode in de Domstad. "Ik heb er moeite mee gehad dat supporters mij uitfloten. Ook als ik goed speelde, floten ze. Ik ben een beetje het slachtoffer geworden van de fans. Soms reed ik naar huis met een kutgevoel, vroeg me af waarom ik geen krediet had. In de play-offs keerde ik terug van een blessure. Het publiek was sceptisch: moet Dessers het gaan doen? Het ging goed."

Desondanks wil Dessers zijn periode bij Utrecht niet zien als een volledig fiasco. "Uiteindelijk heeft het me gesterkt, als voetballer en als mens. Je moet er mee leren omgaan, en dat is me gelukt. Ik heb een mooie tijd bij Utrecht gehad, er echte vrienden aan overgehouden. Ik heb zin in de wedstrijd en hoop dat we winnen", besluit de spits.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Goed nieuws voor het Belgisch voetbal! Minister van Sport Ben Weyts laat voetbal dan toch toe op Antwerps grondgebied! #AntwerpFC #Antwerp #KVMechelen #Mechelen #Beerschot #Antwerpen #JPL

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) op

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws