Dominerend Genk haalt het makkelijk van zwak Waasland-Beveren

14-12-2019 22:21
4

KRC Genk heeft alle zorgen even van zich weggespeeld. In eigen huis kende het geen enkel probleem met Waasland-Beveren. Het werd 4-1 tegen de degradatiekandidaat.

Genk begon verschroeiend aan de partij en kwam al snel op een voorsprong tegen Waasland-Beveren. Via Theo Bongonda werd het na tien minuten voetballen 1-0. De thuisploeg nam de Waaslanders meteen bij de keel en liet niet meer los. De degradatiekandidaat leek al vanaf het begin gedoemd om te verliezen.

Toen het halfweg de eerste helf zelfs 2-0 werd via Paul Onuachu, was de wedstrijd eigenlijk al beslist. Jhon Lucumi kon er zelfs voor rust nog 3-0 van maken. Een afstraffing dreigde voor de bezoekers.

Genk nam na de pauze de voet van het gaspedaal en controleerde de wedstrijd rustig verder. Waasland-Beveren kreeg enkele kleine kansjes, Genk kreeg de doelpunten. Sander Berge buffelde de 4-0 tegen de touwen.

Dat leek de eindstand te worden, maar in het slot werd jonkie Maarten Vandevoordt toch gepasseerd. Verdediger Vukotic zorgde voor de 4-1 eindstand.