Zulte Waregem doet goede zaak in strijd om Play-Off 1 met winst tegen STVV

14-12-2019 21:50
2

Zulte Waregem heeft weer een stevige stap gezet richting Play-Off 1. In eigen huis won het met overtuigende cijfers van STVV. Het werd 5-1.

Zulte Waregem begon bijzonder gretig aan de partij en kon al snel vieren. Na nog geen tien minuten voetballen kon Saido Berahino via de bots in doel trappen. STVV kwam er amper aan te pas en kwam nog goed weg toen Cyle Larin en Omar Govea de dubbele voorsprong lieten liggen.

Voor Essevee leek het een makkie te gaan worden, maar vanuit het niets kwam er dan toch een gelijkmaker. Alexander De Bruyn kon tegenstander Ewoud Pletinckx afschudden en de 1-1 scoren. Toch bleef het daar niet bij, net voor rust hielp Govea de thuisploeg dan toch aan die voorsprong met een mooie vrije trap: 2-1.

Na de rust was het meteen boeken toe voor STVV. De thuisploeg kon al snel de derde van de avond maken. Het was Govea die in de 49ste minuut met zijn treffer de wedstrijd besloot. Enkele minuten later werd het zelfs nog 4-1 na een strafschopdoelpunt van Davy De fauw.

STVV kwam er helemaal niet aan te pas en kon niet meer tegenprikken. Essevee maakte er net voor tijd zelfs nog 5-1 van via Sissako. Zulte Waregem staat na de zege op een zesde plek in de stand. Het telt 31 punten, drie meer dan KV Mechelen. STVV blijft steken op de tiende plek.