Cercle Brugge blijft stevig in degradatiezorgen na verlies tegen Charleroi

14-12-2019 21:47

Karim Belhocine en zijn jongens blijven maar overtuigen in de competitie. Het heeft zich zaterdag weer wat steviger in de top zes genesteld na een makkelijke zege tegen Cercle Brugge. Het werd 3-0.

Al vroeg in de partij wist Massimo Bruno de score te openen tegen rode lantaarn Cercle Brugge. Na werk van ploegmaat Gholizadeh trapte de aanvaller het openingsdoelpunt netjes binnen. Niet veel later stond het al bijna 2-0, maar Gholizadeh kon niet in doel besluiten.

Veel doelgevaar kregen we uiteindelijk in de eerste helft niet meer. Charleroi controleerde de partij en liet het tempo zakken, Cercle Brugge kwam er helemaal niet aan te pas. De Bruggelingen moesten duidelijk uit een ander vaatje tappen in de tweede helft.

Waar Gholizadeh in de eerste helft niet in slaagde, deed hij het wel in de tweede helft. Enkele minuten na de pauze werd het 2-0 via de Iraniër. Hij zette de Carolo's daarmee stevig op weg naar de winst.

Cercle Brugge gaf zich niet zomaar gewonnen en ging wel op zoek naar die aansluitingstreffer. Het kon Nicolas Penneteau echter niet aan het werk zetten. Charleroi daarentegen scoorde wel nog via Mamadou Fall. 3-0 de eindstand.

Charleroi staat na de overwinning op de vierde plek in de stand en heeft vier punten voorsprong op nummer zes KV Mechelen. Cercle Brugge blijft steken op de laatste plek en heeft drie punten minder dan Waasland Beveren, de nummer vijftien.