Refaelov verlost Antwerp tegen Eupen met knappe vrije trap

14-12-2019 19:47 Laatste update: 19:52
13

Antwerp FC is erin geslaagd om de drie punten thuis te houden tegen Eupen. The Great Old haalde het met 1-0 van de Panda's, maar makkelijk had Antwerp het niet.

We kregen een gelijkopgaand wedstrijdbegin, waarin beide ploegen niet meteen tot de doelman van de tegenpartij kwam. Als er dan toch gevaar was, kwam het van de kant van The Great Old. Pogingen die Ortwin De Wolf niet konden verschalken.

De eerste helft bleek uiteindelijk toch een mager beestje te zijn. Geen kansen, geen doelpunten en dus ook geen spektakel. Het bleef 0-0 tot de rust.

De tweede helft zorgde toch voor wat meer spanning, met twee ploegen die toch op zoek gingen naar punten. Eupen deed het wat conservatiever en speculeerde vooral op de counter. Die kreeg het ook enkele keren op een schoteltje aangeboden van Antwerp.

The Great Old had het bijzonder moeilijk om door de Antwerpse defensie te geraken. Laszlo Bölöni besloot om daarop in te grijpen met de komst van Kevin Mirallas. De aanvaller kreeg ook snel een enorm goede kans om te scoren, maar raakte niet voorbij De Wolf.

Antwerp op het kookpunt
De laatste twintig minuten zorgden voor meer ruimte op het middenveld en dus ook meer spanning. Kansen voor Antwerp en Eupen, maar de doelpunten? Die bleven uit.

Tien minuten voor tijd was het dan toch raak. Met een schitterende vrije trap kon Lior Refaelov de aartsbelangrijke 1-0 scoren. Daar bleef het ook bij.