Gent staat voor 'must-win' tegen Oostende: Knop van groepswinst in EL omdraaien

Gent staat voor 'must-win' tegen Oostende: "Knop van groepswinst in EL omdraaien"

14-12-2019 13:11
5

Het blijft KAA Gent voor de wind gaan. In de Jupiler Pro League zijn de resultaten erg bevredigend en Europees verbaasden de Buffalo's door hun poule als eerste af te sluiten. Alessio Castro-Montes wil die lijn doortrekken in de competitie.

"Als profvoetballer moet je de knop snel kunnen omdraaien van de groepswinst in de Europa League naar een competitiewedstrijd in Oostende", zoekt Castro-Montes geen uitvluchten voor een mogelijke mindere prestatie van Gent. "Het feit dat we eerste werden in onze groep, gaf ons een goed gevoel."

"We willen nu op dat elan verdergaan door drie punten te gaan halen in Oostende", verzekert de rechtsback. "We kunnen de drie punten in Oostende gebruiken om de kloof met Club Brugge zo klein mogelijk te houden." Momenteel bedraagt die achterstand zeven punten, met een wedstrijd minder gespeeld.

De laatste weken wint Gent zowat alles wat er te winnen valt in de JPL. Sinds begin november kon enkel Royal Antwerp FC de Buffalo's punten afsnoepen. Dat deed de oudste club van het land wel tot twee keer toe. De selectie van Gent voor de match in Oostende is alvast bekend.