Berge blijft duurste speler, Diatta stijgt maar wordt twee keer voorbijgestoken

Berge blijft duurste speler, Diatta stijgt maar wordt twee keer voorbijgestoken

14-12-2019 11:05 Laatste update: 18:45
23

Transfermarket houdt onder meer de transferwaardes van spelers in de gaten. Volgens de gespecialiseerde website heeft Sander Berge de hoogste marktwaarde in de Jupiler Pro League. Jonathan David van KAA Gent is de nieuwe nummer twee. Zinho Vanheusden vult het podium aan.

Berge van Genk wordt tijdje gezien als de duurste speler in de Jupiler Pro League. Zijn transferwaarde wordt op 23,5 miljoen euro geschat. David maakt een mooie sprong. De Canadees Speler van het Jaar stijgt van 17 miljoen euro naar 21 miljoen euro. De stijging qua marktwaarde van Vanheusden is nog indrukwekkender. De verdediger van Standard werd de laatste weken (op papier) 6 miljoen meer waard. Voor Vanheusden zou een club nu 19 miljoen euro ophoesten.

De eerste speler van Club Brugge in de lijst is Krépin Diatta. Hij werd ook meer waard, maar valt met zijn 18 miljoen euro net buiten het podium. Yari Verschaeren van RSC Anderlecht maakt de top 5 compleet. De middenvelder heeft een prijskaartje van 17 miljoen euro. Voor alle duidelijkheid. Geschatte transferwaardes hoeven niet de bedragen te zijn die clubs effectief betalen voor een speler.

Top tien geschatte marktwaarde
01. Sander Berge (KRC Genk) – 23,5 euro
02. Jonathan David (KAA Gent) – 21 miljoen
03. Zinho Vanheusden (Standard) – 19 miljoen euro
04. Krépin Diatta (Club Brugge) – 18 miljoen euro
05. Yari Verschaeren (RSC Anderlecht) – 17 miljoen euro
06. Hans Vanaken (Club Brugge) – 16 miljoen euro
07. Roman Yaremchuk (KAA Gent) – 13 miljoen euro
08. Ally Samatta (KRC Genk) – 13 miljoen euro
09. Emmanuel Dennis (Club Brugge) – 13 miljoen euro
10. Albert Sambi Lokonga (RSC Anderlecht) – 12 miljoen euro