UEFA straft na wangedrag van Standard-fans: boete + mogelijk match zonder fans

UEFA straft na wangedrag van Standard-fans: boete + mogelijk match zonder fans

13-12-2019 18:06 Laatste update: 18:15
3

Tijdens Standard - Eintracht Frankfurt en Vitóra SC - Standard hebben sommige fans van Standard zich misdragen. De UEFA heeft de Rouches nu twee straffen opgelegd: een geldboete en een uitmatch zonder fans met uitstel. 

Op 7 en 28 november ging het bij Europa League-duels van Standard mis. Er werden onder meer objecten en pyrotechnisch materiaal op het veld gegooid, nooduitgangen versperd en één Standard-fan kwam op het veld. De UEFA vond dit alles niet kunnen en laat de Rouches nu op de blaren zitten.

Standard moet de UEFA nu een geldsom betalen. Daarnaast moet de club vrezen voor een Europese verplaatsing zonder supporters. Indien de fans van Standard binnen het jaar weer over de schreef gaan wordt de voorwaardelijke straf omgezet in een effectieve straf.

Standard veroordeelt wangedrag
Op de eigen website richt Standard zich tot de fans (die zich hebben misdragen). 'Het wordt hoog tijd dat alle supporters van onze club of de mensen die zich zo voordoen, begrijpen dat deze buitensporigheden ontoelaatbaar zijn en zich in de toekomst niet meer mogen voordoen', klinkt het in Luik