Clement wil met Club Brugge ook scoren in Europa League: Die loting leeft wel

Clement wil met Club Brugge ook scoren in Europa League: "Die loting leeft wel"

13-12-2019 16:01 Laatste update: 16:15
6

Club Brugge heeft haar avontuur in de Champions-League-groepsfase als derde afgerond, waardoor het na de winterstop mag aantreden in de Europa League. Philippe Clement kijkt nu al stiekem uit naar dat nieuwe verhaal.

"Die loting leeft wel", verklapte Clement op zijn perspraatje in aanloop naar het competitieduel met KV Mechelen. "We hebben al een bord opgehangen waar iedereen zijn favoriete tegenstander heeft opgeschreven. Ik hoop op Malmö, waar ik goede herinneringen aan heb. Maar ik ben slecht in die voorspellingen", knipoogt hij.

Hoe blikt Clement terug op de voorbije Europese wedstrijden. "We sluiten de Champions League af, maar ik ben heel blij om te zien dat we op fysiek vlak tegen Real onze beste match van het seizoen gespeeld hebben. Vorig jaar hebben we tegen twee van de drie tegenstanders gereageerd, hen proberen stoppen. Dit seizoen heeft de groep de stap gezet om in elke wedstrijd ons spel te spelen", klinkt het met de nodige trots.

Roteren
Door het Europese verhaal kruipt de vermoeidheid natuurlijk sneller in de kleren. Dat zal na Nieuwjaar dus niet anders zijn. "Het is nog te vroeg om te denken aan overbelasting door Europees voetbal. Maar ik probeer al vier maanden om de hele groep betrokken te houden, automatismen te laten opdoen. Iedereen pakt minuten, zodat we op het einde geen spelers tekort komen. We hebben vorig jaar twintig punten verloren rond de Champions League, dit seizoen vijf. We moeten nu scherp zijn", besluit Clement.

Zondag kan Club Brugge, autoritair leider in de Jupiler Pro League, de breedte van haar kern nogmaals bewijzen. Dan komt KV Mechelen op bezoek in Jan Breydel. Het blijven hoe dan ook drukke tijden voor Blauw-Zwart, want midweeks wacht alweer een bekerwedstrijd met rivaal RSC Anderlecht.