Gent verzekert zich van groepswinst na moeizame zege tegen Oleksandriya

12-12-2019 22:50
12

KAA Gent heeft haar groep in de Europa League gewonnen. Het won met 2-1 van Oleksandriya, al was dat niet met veel overschot.

KAA Gent was al zeker van de Europese overwintering, maar had toch nog wat om voor te spelen: de groepswinst. Bij een overwinning tegen Oleksandriya was het daar ook zeker van. Veel beter kon de partij ook niet beginnen.

Na nog geen tien minuten voetballen kwam Gent via Laurent Depoitre al op voorsprong. Een schitterende start voor Gent, dat de goede vorm zo doorzette. Het publiek in de Ghelamco Arena kon al snel beginnen met het feestje.

Dat feestje werd zelf nog wat heviger toen Laurent Depoitre snel voor de 2-0 zorgde. Oleksandriya was helemaal nergens. Het was pompen, maar vooral verzuipen voor de bezoekers. Gent oppermachtig en op geen enkel moment leek het te moeten vrezen voor een tegendoelpunt.

Nieuwe helft, nieuwe kansen
Ondanks de achterstand gaf Oleksandriya zich nog niet gewonnen. De tweed helft begon het met goede moed, waar het ook voor werd beloond. Thomas Kaminski moest zich na 54 minuten voetballen toch omdraaien na een knap afstandsschot. De bezoekers maakten de partij toch nog spannend.

Dat doelpunt gaf de bezoekers plots heel wat moed. Het kreeg kans op kans, maar kende pech in de afwerking. Een gelijkmaker leek er echter aan te gaan komen, waardoor Thorup zich genoodzaakt zag om in te grijpen met de komst van Chakvetadze. Het werd toch nog zweten voor de Buffalo's.

Die ingreep zorgde echter niet meteen voor verbetering. De bezoekers bleven baas en bleven kans op kans krijgen. Het vizier stond - gelukkig voor Gent - niet scherp. Het bleef dan ook 2-1.