Standard speelt gelijk en strandt op één doelpunt van Europese overwintering

12-12-2019 20:44 Laatste update: 20:47
14

Standard kan de Europa League niet verlaten met een overwinning. In eigen huis werd het 2-2 tegen Arsenal. Het kwam op een 2-0 voorsprong, maar gaf die uiteindelijk nog uit handen. Het zorgde ook voor de Europese uitschakeling van de Rouches.

De eerste helft tussen beide ploegen zorgden voor een schitterende pot voetbal, met kansen voor zowel Arsenal als Standard. De Rouches leken gedoemd om te verliezen tegen The Gunners, maar gaven zich zeker niet zomaar gewonnen.

Een jeugdig Arsenal had het overwicht tegen een uitgekookt Standard en kreeg ook enkele kansen op Arnaud Bodart te passeren. Doelpunten vielen er voor rust niet, wat uiteindelijk nog voor een prettige tweede helft beloofde te zorgen.

Standard wist namelijk wat het moest doen, winnen. Voor aanvallend spel zorgen was de opdracht. Het werd dan ook meteen beloond. Na enkele minuten kwam het - met een gelukje - op voorsprong via Samuel Bastien. Arsenal was volledig van slag en kwam helemaal niet meer aan bod.

Dat werd nog een extra in de verf gezet door Selim Amallah. De middenvelder verdubbelde de voorsprong van Standard, met opnieuw een gelukje. De winst leek in de maak voor Standard, al maakte Arsenal het nog spannend.

Eén doelpunt te weinig
Twaalf minuten voor tijd verschalkte Lacazette doelman Bodart dan toch: 2-1. Daar bleef het niet bij. Slechts enkele minuten later maakte Saka zelfs nog de gelijkmaker. Een flinke domper voor Standard, dat zo een dubbele voorsprong op enkele minuten weggewist zag worden.

Die twee doelpunten maakten het nog extra zuur voor Standard, dat Vitoria Guimaraes in laatste instantie nog zag winnen tegen Eintracht Frankfurt. Winst kon voor de Europese overwintering zorgen, maar het bleef dus bij een gelijkspel. Standard strandt daarmee op één doelpunt van de Europese overwintering.