UPDATE: Bölöni over blessure Defour: “Daar hou ik niet zo van”

UPDATE: Bölöni over blessure Defour: “Daar hou ik niet zo van”

12-12-2019 10:45 Laatste update: 13:16
2

Antwerp speelt zaterdag in eigen huis tegen Eupen. Steven Defour is speelklaar voor die match, laat coach Laszlo Bölöni weten. Voor Koji Miyoshi is het kalenderjaar voorbij.

Antwerp speelt zaterdag in de vooravond tegen Eupen. "Steven is beschikbaar voor die match", bevestigt Bölöni bij Het Laatste NieuwsZijn kuitblessure is dus voldoende hersteld. Het is al geleden van 6 oktober dat Defour nog eens in actie kwam voor Antwerp.

Miyoshi moet nog een pak langer wachten op zijn comeback. Voor de winterstop komt hij zeker niet meer in actie. De Japanner liep twee weken geleden een enkelblessure op en is dus nog lang niet fit. Hij mist daarom zeker de wedstrijden tegen Eupen, Standard, STVV en Anderlecht.

Als Antwerp zaterdag wint van Eupen kan het even op de tweede plaats komen. Concurrenten KAA Gent en Standard spelen allebei op zondag.

Update: Coach Laszlo Bölöni kan weer over Steven Defour beschikken, maar het is nog maar de vraag of hij de middenvelder zal gebruiken. “Steven Defour is ongeduldig om terug te komen. Zijn laatst match was thuis tegen Standard, dat is ondertussen heel lang geleden", wordt Bölöni geciteerd door Het Laatste Nieuws.

“Hij is beschikbaar, maar een volledige wedstrijd spelen zit er nog niet in”, gaat de Roemeen verder. “En daar hou ik niet zo van. Of je kan heel de match spelen, of niet. Daar moet ik dus nog eens over nadenken wat ik daarmee doe. Maar het is alleszins heel positief dat hij terug is.”

“Of we hem te snel en te veel hebben laten spelen? Ach, wat is te snel en te veel? In een vriendenmatch of in de B-kern kan je perfect zeggen dat een speler maar een halfuurtje mag meedoen. Maar hier is dat anders, dat moet duidelijk zijn vind ik. Voor jullie, maar ook voor hem. Of hij dit jaar effectief nog zal spelen? Dat weet ik niet. We zullen zien…”