Ronaldo schiet Bayer Leverkusen naar Europa League, Bayern wint eenvoudig

Ronaldo schiet Bayer Leverkusen naar Europa League, Bayern wint eenvoudig

11-12-2019 23:03

Bayer Leverkusen is er niet in geslaagd om de knock-outfase van de Champions League te bereiken. Na een 0-2 nederlaag tegen Juventus viel het doek voor de Duitsers en was de zege van concurrent Atlético Madrid eigenlijk niet meer van belang.

Atlético volgt Juventus naar de laatste zestien
Bayer Leverkusen had een thuiszege op het al geplaatste Juventus nodig om door te stoten naar de laatste zestien van de Champions League. Die boodschap had Die Werkself goed begrepen, want de eerste helft die het team speelde was prima. Er werd echter niet gescoord en dat lukte ook in de tweede helft niet meer voor Leverkusen, dat het initiatief steeds meer aan Juventus moest laten. De Italianen benutten dat initiatief wel en een kwartier voor tijd zette Cristiano Ronaldo op aangeven van Paulo Dybala de 0-1 op het bord. De 0-2 van Gonzalo Higuaín in blessuretijd was voor de statistieken. Bayer overwintert daardoor in de Europa League.

Door het resultaat in Duitsland was de einduitslag van het duel tussen Atlético Madrid en Lokomotiv Moskou niet meer van belang. De Madrilenen namen toch het zekere voor het onzekere en klopten het lelijke eendje van de poule met 2-0. Kieran Trippier miste in de openingsfase nog wel een strafschop namens Atléti, maar even later scoorde Joao Félix wel vanaf de stip. In de tweede helft verdubbelde Felipe de marge en was de zege binnen voor de ploeg van trainer Diego Simeone.

Bayern klopt Tottenham ook in eigen huis
Met de 7-2 oorwassing in Londen nog in gedachten reisde Tottenham met angst en beven af naar Zuid-Duitsland voor de terugwedstrijd tegen Bayern München. Der Rekordmeister was wederom de betere ploeg, maar de cijfers waarmee de ploeg van José Mourinho opzij werd geschoven waren minder indrukwekkend dan een aantal weken geleden. Treffers van Kingsley Coman, Thomas Müller en Philippe Coutinho zorgden voor een 3-1 zege voor Bayern.

Ryan Sessegnon maakte in de eerste helft nog wel 1-1, maar daarna liep Bayern alsnog uit naar een eenvoudige driepunter. Beide ploegen waren al geplaatst en de Duitse grootmacht wist ook al dat het als eerste zou eindigen in de poule. Toby Alderweireld speelde de volledige match. 

Olympiakos - Rode Ster Belgrado 1-0
Het Europese avontuur van Olympiakos Piraeus krijgt een vervolg in de Europa League. De hekkensluiter van Groep B móest thuis winnen van Rode Ster Belgrado en deed dat ook, maar wel pas in de slotfase. Het werd 1-0 in Griekenland. 

Kansen kreeg Olympiakos genoeg in de eerste helft, maar de grootste werd om zeep geholpen door Rode Ster. Vlak voor de rust kreeg de ploeg een strafschop na een overtreding van Olympiakos. Tomané wist het buitenkansje niet om te zetten in een doelpunt.

Olympiakos vond in de tweede helft een keer de paal en de lat, maar het ontbrak de Griekse koploper simpelweg aan geluk. Pas in de slotfase konden de fans juichen nadat Jander van Rode Ster hands maakte. Youssef El Arabi zorgde vervolgens voor de verlossing voor Olympiakos.