Preud’homme over kritiek op uitspraken: “Zijn geen gemene spelers”

Preud’homme over kritiek op uitspraken: “Zijn geen gemene spelers”

11-12-2019 19:45
9

Michel Preud’homme deed heel wat monden openvallen met zijn uitspraken na de wedstijd tegen Moeskroen. Daarin kregen Paul-José Mpoku en Mehdi Carcela terecht rood, maar de coach nam het op voor zijn pupillen.

“Wij hebben niet alle herhalingen meteen na de match”, wordt Preud’homme geciteerd door Het Nieuwsblad. “Het zijn mensen uit de periferie van het voetbal die reageren op mensen binnen het voetbal, om zo zichzelf in de kijker te zetten. Misschien moeten we ons in de toekomst ook maar gaan beperken tot het zeggen van banaliteiten, zoals je dat in het buitenland al vaak ziet.”

“Ik probeer mijn spelers te verdedigen en zal hen proberen te begrijpen. Carcela en Mpoku zijn geen gemene spelers. Het zijn creatieve jongens. Ik wilde men er enkel op attent maken dat kleine foutjes in het Belgische voetbal amper bestraft worden en dat voor frustraties kan zorgen. Als je de tackles op tv bekeek, zagen ze er uiteraard indrukwekkend uit. Zulke fouten moet je altijd trachten te vermijden”, aldus Preud’homme.