UPDATE: Ook het tweede beroep van Standard in zaak Mpoku werpt haar vruchten af

UPDATE: Ook het tweede beroep van Standard in zaak Mpoku werpt haar vruchten af

11-12-2019 17:40 Laatste update: 13-12-2019 15:25
51

Standard Luik gaat weer in beroep tegen de schorsing van Paul-José Mpoku. De middenvelder kreeg van de geschillencommissie vier speeldag, waarvan twee met uitstel plus een boete van 3.000 euro.

Op de clubwebsite van de Rouches laat de club nu weten dat het niet akkoord gaat met de schorsing van Mpoku. Eerder ging Standard al in beroep tegen de schorsing van drie speeldagen. Die werd vervolgens omgezet naar vier speeldagen, waarvan twee met uitstel.

‘Paul-José Mpoku en onze club hebben beslist om in beroep te gaan tegen de beslissing van de Geschillencommissie dinsdag waarbij er 2 speeldagen effectieve schorsing (en 2 voorwaardelijke speeldagen) werden opgelegd’, klinkt het bij Standard. Bij de straf van Mehdi Carcela (3 speeldagen) legt het zich wel neer.

Update: Het beroep van Standard lichtelijk geholpen. De Geschillencommissie Hoger Beroep besliste dat Mpoku twee wedstrijden geschorst is, waarvan één met uitstel. De schorsing gaat in vanaf 13 december. Mpoku mist dus de klassieker tegen Anderlecht.