Gent gaat vol voor eerste plek: Groepswinnaars hebben voordeel bij de loting

Gent gaat vol voor eerste plek: "Groepswinnaars hebben voordeel bij de loting"

11-12-2019 16:25
2

KAA Gent mag de groepsfase van de Europa League afsluiten met een thuiswedstrijd tegen het Oekraïense FK Oleksandria. De Oost-Vlamingen zijn al zeker van een stekje in de knock-out-fase na de winterstop, maar trainer Jess Thorup heeft wel degelijk nog een doel voor ogen: de leidersplaats in de groep verzekeren.

Gent duikt de slotspeeldag af met negen punten op de teller (twee zeges en drie gelijke spelen), terwijl concurrent VFL Wolfsburg er eentje minder telt. Als Gent wat laat liggen tegen Oleksandria én Wolfsburg wint haar thuisduel van Saint-Etienne, wippen de Duitsers dus nog over Gent. Dat wil Thorup hoegenaamd niet laten gebeuren.

"Het zou mooi zijn om de groepsfase af te sluiten zonder nederlaag. En bovendien hebben de groepswinnaars een voordeel bij de loting voor de tweede ronde. Ook dat is niet onbelangrijk", beseft Thorup op zijn perspraatje. Toch is de Deen op zijn hoede voor Oleksandria, dat met drie punten nochtans laatste staat. "Ik verwacht morgen misschien wel de moeilijkste wedstrijd van de hele groepsfase. Ik ben er zeker van dat Oleksandria vol voor zal gaan. Het zal hard tegen hard worden."

Wat het donderdagavond ook wordt, het parcours van Gent blijft bijzonder knap. De Buffalo's moesten voor de groepsfase zelfs nog drie voorrondes doorspartelen. "Vier maanden geleden had niemand gedacht dat we zouden staan waar we nu staan. Ik had er onmiddellijk voor getekend om voor de laatste speeldag zeker te zijn van kwalificatie. Maar nu we leider zijn, willen we ook groepswinnaar worden", herhaalt Thorup.