Club levert historische prestatie in Youth League na doelpunt van ... doelman!

11-12-2019 15:55 Laatste update: 16:16
13

De youngsters van Club Brugge hebben zich geplaatst voor de knock-out-fase van de Champions LeagueDe U19 van Club leken af te stevenen op een nederlaag tegen de leeftijdsgenoten van Real Madrid, tot doelman Lammens (!) in de blessuretijd voor de gelijkmaker zorgde: 2-2. Door dat late punt stoot Blauw-Zwart, voor het eerst in haar geschiedenis, door naar de volgende ronde.

Club begon met een domper aan het duel, want al vroeg viel Dendoncker (Lars, de broer van Leander) uit met een blessure. Op het kwartier kreeg Real een grote kans, maar doelman Lammens kwam uitstekend tussen. Even later was het tóch raak: Jordi verzorgde de 0-1. Meteen daarna volgde echter een reactie van Club. Na een fout op Aelterman verdween de bal op de stip. De Wolf trapte de 1-1 binnen, goed voor de ruststand.

Waar Real in de eerste helft nog de bovenliggende partij was, nam Club het commando na de pauze over. Dat resulteerde in twee grote kansen, maar afwerken lukte niet. Een kwartier voor tijd kon Aelterman het afmaken, maar de bezoekende doelman toonde zijn klasse. Die gemiste kansen braken Club zuur op toen Delgado vanuit een schuine hoek raak trof.

Club gooide alles naar voor, maar doelman Fuidias leek de duivel in hoogsteigen persoon. Zowel De Wolf als Van Der Brempt vonden de Spanjaard op hun weg. Zo stevende Club dus af op een nederlaag, tot het in de slotfase nog een hoekschop kreeg. Doelman Lammens rukte mee op naar voren en ... scoorde prompt de 2-2! Een knotsgekke apotheose na een spannende pot voetbal.

Club Brugge plaatst zich zo voor het eerst voor de knock-out-fase van de Youth League. Het eindigt in haar poule op tien punten en stoot samen met Real door.