Beelden van balende Frenkie de Jong gaan viral: 'Echt zonde dat Ajax eruit ligt'

Beelden van balende Frenkie de Jong gaan viral: 'Echt zonde dat Ajax eruit ligt'

11-12-2019 13:01

De beelden van Frenkie de Jong die teleurgesteld reageerde op de uitschakeling van Ajax in de Champions League gingen dinsdag viral. De 22-jarige middenvelder van FC Barcelona hield de situatie in de Johan Cruijff Arena in de gaten.

"Ik keek al in de rust naar de tussenstand bij Ajax tegen Valencia en ik zag toen al dat men tegen een 0-1 achterstand aan keek", vertelt De Jong aan ELF Voetbal. "Dan heb je echter toch nog hoop dat men het goed gaat maken in de tweede helft. Na afloop van de wedstrijd keek ik echter naar het grote scherm en zag ik direct dat de stand in Amsterdam hetzelfde was gebleven. Daar baalde ik wél van, ik vind het echt zonde dat Ajax eruit ligt."

De Jong weet wel waar Ajax het heeft laten liggen. "In mijn ogen heeft de wedstrijd tegen Chelsea ze de das om gedaan, daar had de wedstrijd normaal gesproken namelijk anders moeten verlopen", stelt de 22-jarige middenvelder, die zelf dinsdag als invaller binnen de lijnen kwam tijdens de 1-2 zege van FC Barcelona bij Internazionale.