Plastun wil kampioen spelen met KAA Gent: “Daarvoor kwam ik”

Plastun wil kampioen spelen met KAA Gent: “Daarvoor kwam ik”

11-12-2019 12:44
14

KAA Gent is aan een sterk seizoen bezig in binnen- en buitenland. De Buffalo’s zijn ambitieus en verdediger Igor Plastun gaat ook voor het maximale.

Tegenover Sport/Voetbalmagazine vertelt Plastun dat hij kampioen wil spelen met KAA Gent. “Top drie is een realistische doelstelling, maar ik kwam naar KAA Gent om kampioen te spelen. We willen het allemaal zo graag. Dat lijkt me ook logisch. Jess Thorup weet ook goed waarmee hij bezig is en staat voor duidelijkheid. Eind vorig systeem veranderde de coach onze veldbezetting, waar wij als spelers eerst wat aan moesten wennen. We zitten nog altijd in de bouwfase.”

Thorup wil van KAA Gent een hechte familie maken. “Daarnaast hamert de trainer op het familiegevoel binnen de groep. Solidariteit creëren, als cruciale voorwaarde voor succes in team. Hij wil iedereen helpen. Ik werd in januari voor de derde keer vader. Na Danyil in 2015 en Diana in 2017 kwam er met Damian nog een zoontje bij. In onze Oekraïense mentaliteit moet je daar niet per se bij zijn.”

“Als de coach je nodig heeft, telt dat eerst”, gaat Plastun verder. “Ik mocht van hem toen wel de laatste training overslaan en moest niet mee op hotel, maar ik zat voor de bekerwedstrijd tegen KV Oostende wel gewoon in de wedstrijdkern. Omdat ik bij het één-op-ééngesprek duidelijk had aangegeven dat ik klaar zou zijn voor de strijd.”

“In mijn geest en mijn mentale zone is dat normaal. Als de kinderen te veel lawaai maken of te druk zijn, dan trek ik de dag voor een competitieduel naar ons oefencomplex om daar te overnachten. Waarom niet? Je hoofd moet vrij zijn. Ik heb die focus nu eenmaal nodig. Mijn vrouw weet dat. (lacht) Ik mag het doen. Ze stemde in”, aldus de Oekraïner.