Mertens komt tegen Genk stapje dichter: nog vier doelpunten voor record

Mertens komt tegen Genk stapje dichter: nog vier doelpunten voor record

10-12-2019 23:05
3

Dries Mertens stond dinsdagavond nog eens aan het kanon voor zijn Napoli. De Rode Duivel won met zijn ploeg afgetekend tegen KRC Genk met 4-0. Dankzij zijn knappe panenka vanop de penaltystip sluipt Mertens steeds dichter bij zijn felbegeerde record.

De kwieke aanvaller maakte dinsdagavond zijn 118e doelpunt voor Napoli. Daardoor komt hij weer iets dichter in de buurt van Marek Hamsik, die 121 goals maakte voor de Zuid-Italiaanse ploeg. Mertens moet dus nog vier keer scoren om de Slovaak voorbij te steken.

Daarvoor heeft de Rode Duivel nog een vijftal maanden, want als we de geruchtenmolen mogen geloven, speelt Mertens volgend seizoen niet meer voor Napoli. Zijn contract loopt af na dit seizoen en hij kan rekenen op de nadrukkelijke belangstelling van Internazionale.

Mertens passeerde enkele weken geleden al legende Diego Armando Maradona op de lijst met topschutters aller tijden bij Napoli. Onze landgenoot heeft al meermaals aangegeven een doel te maken van dat record. Op het lijstje vinden we nog andere illustere namen zoals Edinson Cavani en Gonzalo Higuain.