Liverpool wint wedstrijd in twee minuten tijd en schakelt Salzburg uit

Liverpool wint wedstrijd in twee minuten tijd en schakelt Salzburg uit

10-12-2019 20:48 Laatste update: 20:54
1

Liverpool heeft zich dinsdagavond geplaatst voor de volgende ronde van de Champions League. De Reds wonnen op het veld van Red Bull Salzburg met 0-2. 

Salzburg móest winnen van Liverpool én hopen op verlies van Napoli bij Genk om door te gaan in de Champions League, maar de Oostenrijkse dromen werden al snel aan flarden gescheurd. Salzburg was in de eerste helft allesbehalve kansloos tegen Liverpool, maar door de stand in Napels maakte de ploeg al geen kans meer op de volgende ronde.

Liverpool zelf was ook nog niet zeker van de volgende ronde en ging in Oostenrijk vol voor de winst. Pas na de rust wisten The Reds afstand te nemen van het dappere Salzburg, dat tot de laatste speelronde meedeed om een plek in de knock-outfase. Naby Keïta deed zijn ploeg na een klein uur spelen pijn met de 0-1 en een minuut later omspeelde Mohamed Salah Salzburg-doelman Cican Stankovic om vervolgens de 0-2 te maken.

Salzburg besefte dat het gedaan was en verlaat het Champions League-seizoen met opgeheven hoofd. De club zit in februari in de koker voor de zestiende finales van de Europa League.