KRC Genk gaat met de billen bloot tegen Napoli en eindigt met één punt

10-12-2019 20:44 Laatste update: 20:51
17

KRC Genk heeft zijn Champions League-campagne niet goed afgesloten. De Limburgers gingen met de billen bloot het veld van Napoli en gingen ten onder met 4-0.

KRC Genk kwam al meteen op achterstand in de beginfase. Debutant Maarten Vandevoordt ging de fout in na korte pressing van Dries Mertens. Goaltjesdief Milik kon profiteren en de vroege 1-0 binnenprikken. Na een kwartier spelen had Onuachu een grote kans, maar de aanvaller legde de kans naast.

Na 25 minuten verdubbelde Napoli zijn voorsprong. Milik schoot een voorzet knap voorbij Vandevoordt en maakte zo zijn tweede van de avond. Vervolgens werd de bal op de stip gelegd na een betwistbare fout van Vandevoordt. Milik kon zo zijn hattrick completeren. Vlak voor rust kreeg Onuacho nog een grote kans, maar de bal vloog over.

In de tweede helft kwam KRC Genk nog een paar keer opzetten, maar Napoli kwam nooit echt onder druk. Rode Duivel Mertens maakte er nog 4-0 van met een panenka. Zo eindigt KRC Genk met één schamel puntje en kon het niet winnen in het kampioenenbal.