Croonen over Europese toekomst KRC Genk: “Na 2024 moeilijker om CL te spelen”

Croonen over Europese toekomst KRC Genk: “Na 2024 moeilijker om CL te spelen”

Gepubliceerd: dinsdag 10 december 2019 om 13:38di 10-12-2019 om 13:38

KRC Genk is al uitgeschakeld voor Europees voetbal. Op de laatste speeldag van de groepsronde van de Champions League wacht nog Napoli. Voorzitter Peter Croonen laat zich tegenover Sporza uit over de Europese toekomst van KRC Genk.

"Thuis tegen Liverpool speelden we ook 60 à 65 minuten goed”, begint Croonen over de huidige campagne. “We hebben in bepaalde matchen gespeeld op het niveau dat we hoopten, maar we konden het nooit 90 minuten volhouden. Liverpool had die extra klasse die het verschil maakte. Bij Salzburg ligt de collectieve klasse hoger dan bij ons. Het is een uitdaging voor ons om voort te werken en het bij onze volgende deelname beter te doen."

In de toekomst zal het echter moeilijker worden om Champions League te spelen. "De deelname is een heel belangrijke financiële injectie geweest in de club. Het model van een team als Genk is er een waarbij je een evaluatie moet maken over meerdere seizoenen samen." "Volgens de informatie die ik heb zal het voor ons na 2024 veel moeilijker zijn om nog in de Champions League te spelen. Ze willen de Champions League dichttimmeren voor de kleinere liga’s."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bij Cercle-doelman Miguel Van Damme werd opnieuw leukemie vastgesteld Veel sterkte Miguel, we staan met de hele VoetbalPrimeur-familie achter jou! #VanDamme #Cercle #CercleBrugge #JPL #VeelSterkteMiguel

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) op

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws