Enkele Rode Duivels hebben Martinez verrast: “Een evolutie doorgemaakt”

Enkele Rode Duivels hebben Martinez verrast: “Een evolutie doorgemaakt”

Gepubliceerd: dinsdag 10 december 2019 om 13:18di 10-12-2019 om 13:18

Roberto Martinez heeft een groot interview gegeven aan Sporza. Daar praat de bondscoach van de Rode Duivels onder meer over zijn selectie voor het EK van 2020.

"Als ik nu naar onze kern kijk, dan denk ik dat we sterker zijn dan vorig jaar”, begint Martinez. “Of we nu spelers hebben die geblesseerd zijn of niet, we halen steeds ons zelfde niveau. Dat komt omdat we nu voor elke positie 3 spelers hebben. Dat zal het ook moeilijk maken om de kern tot een twintigtal spelers te herleiden (voor het EK). Ik moet spelers thuislaten die eigenlijk niet zoveel verkeerd gedaan hebben."

Verschillende spelers hebben Martinez aangenaam verrast. "De vorm van de speler zal belangrijk zijn, maar ook zijn profiel. Ik wil niet de beste 23 spelers meenemen, wel de 23 namen die samen het beste team vormen. Eigenlijk hebben zowat alle spelers sinds het WK een evolutie doorgemaakt, van Courtois tot Eden Hazard.”

“Kijk bijvoorbeeld naar de evolutie van Thorgan Hazard", gaat Martinez verder. “Door zijn prestaties bij de Duivels is hij beter geworden bij zijn club en sinds zijn transfer naar Dortmund heeft hij ook daar weer een stap hogerop gezet. Of kijk naar de vooruitgang van een Castagne, de maturiteit die Tielemans aan de dag heeft gelegd in een nieuwe rol bij een nieuwe club in een nieuwe competitie.”

“Of de stappen die Vanaken heeft gezet als leider. Ook Praet, Dendoncker en Boyata zijn nieuwe uitdagingen aangegaan. Zelfs Lukaku is na een moeilijke tijd bij Manchester United, waar hij ook veel heeft geleerd, in een nieuw project gestapt. En dan heb je ook nog Verschaeren, de toekomst van het Belgische voetbal. Op jonge leeftijd dwingt hij al meteen respect af”, aldus Martinez.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

De CL-loting voor Club Brugge is bekend! Waar zie jij de Bruggelingen eindigen? #ClubBrugge #JPL #Vormer #Zenit #Dortmund #Lazio #ZenitSintPetersburg #LazioRoma #BorussiaDortmund #UCL #ChampionsLeague

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) op

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws