Rode Duivels maken furore bij Leicester City: Hij dicteert het spel

Rode Duivels maken furore bij Leicester City: "Hij dicteert het spel"

Gepubliceerd: dinsdag 10 december 2019 om 11:45di 10-12-2019 om 11:45

Laatste update: dinsdag 10 december 2019 om 13:07di 10-12-2019 om 13:07

Leicester City draait dit seizoen mee in de top van de Premier League. Sporza ging te rade bij de Engelse journalist Jordan Blackwell, die het aandeel van Youri Tielemans en Dennis Praet binnen het team benadrukt.

Coach Brendan Rodgers maakt dit seizoen furore met het elftal. "De aanstelling van Rodgers valt ongeveer samen met de aankomst van Youri Tielemans. Veel mensen zeggen dat de Belg het ontbrekende stukje van de puzzel was. Tielemans speelt aanvallender dan zijn voorganger. Hij controleert het tempo en dicteert het spel", aldus Blackwell bij Sporza.

Dennis Praet draagt ook zijn steentje bij. "Hij is geen basisspeler, maar de trainer en de fans waarderen hem echt. Hij is een allrounder op het middenveld. Dat is de rol waar hij voor gehaald is. Hij zit op de bank en kan altijd invallen. Als Maddison of Tielemans wil rusten of geschorst is, is hij de back-up. Hij speelt uiteraard goed samen met Tielemans. Praet geeft Rodgers en Leicester meer opties. Zo kan er ook met vier op het middenveld gespeeld worden."

Leicester staat nog altijd maar op acht punten van Liverpool, maar wordt niet als titelkandidaat gezien. "Als analisten over de titelrace spreken, hebben ze het over de kloof tussen Liverpool en Manchester City. Leicester wordt een beetje genegeerd. En dat zegt Rodgers ook altijd als ze er hem naar vragen. Ik denk dat iedereen binnen de club realistisch is. Liverpool kan de titel alleen zelf nog verliezen. Voor Leicester zou een Champions League-ticket al fenomenaal zijn."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bij Cercle-doelman Miguel Van Damme werd opnieuw leukemie vastgesteld Veel sterkte Miguel, we staan met de hele VoetbalPrimeur-familie achter jou! #VanDamme #Cercle #CercleBrugge #JPL #VeelSterkteMiguel

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) op

Poll

Pakt Leicester een CL-plaats?

(162 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws