Vormer onder vuur genomen: Ik dacht dat hij dat inmiddels wel wist

Vormer onder vuur genomen: "Ik dacht dat hij dat inmiddels wel wist"

Gepubliceerd: dinsdag 10 december 2019 om 10:00di 10-12-2019 om 10:00

Ruud Vormer kan woensdagavond weer in actie komen met Club Brugge. Zijn schorsing van drie wedstrijden zit erop. Gert Verheyen vindt dat Vormer een wijze les heeft geleerd in deze Champions League.

"Voor Vormer is de Champions League een les gebleken", vertelt Verheyen in Het Nieuwsblad. "In Europa kan je niet op dezelfde manier omgaan met arbiters als in België. Hier heeft Vormer een zekere status en zal een scheidsrechter daar rekening mee houden. Omdat het Vormer is. Je kent elkaar en dus accepteer je meer."

In de Champions League had Vormer die luxe niet. "In Europa ben je slechts de speler van een kleine ploeg, zeker tegen die topploegen. Ik had wel gedacht dat Vormer dat inmiddels wist. Het is niet dat hij onervaren in de Champions League aantrad. Al zal het, net als de gemiste penalty van Diagne, over enkele jaren niet meer dan een voetnoot blijken."

Club Brugge heeft momenteel één puntje meer dan Galatasaray en heeft dus uitstekende kaarten. Galatasaray moet woensdag op bezoek bij PSG, dat al zeker is van groepswinst.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Was de schorsing voor Vormer terecht?

(222 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws