Preud'homme onder vuur na uitspraken: Hij moet hier geen calimero spelen

Preud'homme onder vuur na uitspraken: "Hij moet hier geen calimero spelen"

Gepubliceerd: dinsdag 10 december 2019 om 09:00di 10-12-2019 om 09:00

Laatste update: dinsdag 10 december 2019 om 09:37di 10-12-2019 om 09:37

Paul-José Mpoku en Mehdi Carcela kregen  elk een schorsingsvoorstel van drie speeldagen na hun rechtstreekse rode kaart tegen Royal Excel Moeskroen. Michel Preud’homme verdedigde het duo kort na afloop, maar dat was volgens Arnar Vidarsson gaan slimme zit.

De analist vindt niet dat Preud'homme een reden heeft om beide Standard-spelers te verdedigen. "Hij gaat veel te ver. Vanmorgen heb ik de beelden opnieuw bekeken en heb ik alle fouten geteld die gemaakt waren op Standard-spelers. Dat waren er 12 in de eerste helft", vertelt Vidarsson in Extra Time.

"Dat Preud'homme zegt dat zijn spelers neergehaald worden en gefrustreerd geraken, is dus zever. Moeskroen speelde niet vuil, maar wel stevig. Dat Moeskroen niet wou voetballen, is geen waar. Preud’homme moet hier geen calimero spelen. Een goede coach mag zijn spelers beschermen. Maar hier gaat hij gewoon te ver. Dit valt niet goed te praten", gaat de IJslander verder.

Het Bondsparket vorderde zowel voor Mpoku als Carcela een schorsing van drie speeldagen. Standard aanvaardt de sanctie voor Carcela, maar gaat wel in beroep tegen het voorstel voor Mpoku. Dinsdag behandelt de Geschillencommissie de zaak.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bij Cercle-doelman Miguel Van Damme werd opnieuw leukemie vastgesteld Veel sterkte Miguel, we staan met de hele VoetbalPrimeur-familie achter jou! #VanDamme #Cercle #CercleBrugge #JPL #VeelSterkteMiguel

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) op

Poll

Is de kritiek op Preud'homme terecht?

(159 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws