Arsenal wint weer eens in Engeland na geweldige comeback tegen West Ham

09-12-2019 23:01

Arsenal heeft voor het eerst in tien wedstrijden weer eens een Premier League-wedstrijd weten te winnen. De club won maar liefst negen keer op rij niet, maar tegen West Ham United was het raak, al zag het er lang niet naar uit dat The Gunners zouden winnen.

Onder interim-manager Fredrik Ljungberg speelde Arsenal gelijk bij Norwich City en werd er verloren van Brighton & Hove Albion. West Ham leek Arsenal de volgende tik uit te delen, maar zover kwam het uiteindelijk niet.

West Ham kwam in de slotfase van de eerste helft op voorsprong door Angelo Ogbonna, die een voorzet binnenkopte na knullig verdedigen van Arsenal. Arsenal was tot dat moment nog nauwelijks gevaarlijk geweest.

De wedstrijd kantelde in de tweede helft volledig. Arsenal had tot de gelijkmaker van Gabriel Martinelli na een uur spelen slechts drie schoten op doel gelost. Recordaankoop Nicolas Pépé maakte er zes minuten na de gelijkmaker 1-2 van met een prachtig schot in de verre hoek en Pierre-Emerick Aubameyang besliste de wedstrijd nog geen vijf minuten later.

Arsenal zet een grote stap op de ranglijst en staat na zestien wedstrijden op de negende plaats. West Ham blijft zestiende. Donderdag nemen The Gunners het in de Europa League op tegen Standard.