Preud'homme heeft de grenzen van het gezond verstand overschreden

"Preud'homme heeft de grenzen van het gezond verstand overschreden"

Gepubliceerd: maandag 9 december 2019 om 21:00ma 09-12-2019 om 21:00

Michel Preud'homme beleefde zondag een lastige middag op Le Canonnier. Op bezoek bij Moeskroen (2-2) zag hij Mpoku én Carcela weggestuurd worden met rood. Vooral zijn reactie achteraf riep echter vragen op, ook bij Ludo Vandewalle van Het Nieuwsblad.

De chef sport van die krant is vernietigend voor Preud'homme. "Dit soort fouten - over de bal op het been van de tegenstander trappen - gebeuren niet uit onhandigheid of omdat ze net te laat komen. Dat zijn smerige fouten. Zo is de carrière van een balkunstenaar als Juan Lozano beëindigd. Dat weet de trainer van Standard ook. Het moet veroordeeld worden. En luid. Dát is in het belang van het Belgisch voetbal."

Vandewalle vond de reactie van Preud'homme dan ook heel ongepast. "Hij gaf toe dat de rode kaarten voor Mpoku en Carcela voor de schandalige overtredingen terecht waren, maar ging tot het uiterste om ze goed te praten. In plaats van zijn spelers een schop onder hun achterste te geven."

Vandewalle vindt dat Preud'homme hier over de grens is gegaan. "Preud'homme is een emotionele vent. Na de wedstrijd is hij echter snel zijn emoties te boven en geeft hij doorgaans keurige en eerlijke analyses. In Moeskroen niet. De limieten van de emotie werden overschreden. Ook die van het gezond verstand."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws