Verheyen scherp voor Club Brugge-speler: Dat doet hij momenteel niet

Verheyen scherp voor Club Brugge-speler: "Dat doet hij momenteel niet"

Gepubliceerd: maandag 9 december 2019 om 20:30ma 09-12-2019 om 20:30

Club Brugge kon zaterdag met 1-2 winnen van STVV, maar dat had het niet te danken aan David Okereke. Die sloeg een modderfiguur, vond ook Gert Verheyen.

"Okereke kan aanhalen dat hij nog jong is (22) en voor het eerst bij een topclub speelt. Maar een transfer beoordeel je ook op zijn transfersom, in zijn geval acht miljoen euro. Die som rechtvaardigt hij momenteel niet. Zie zijn wissel na een halfuur in de beker en nu na een dik uur tegen STVV", aldus Verheyen bij Het Nieuwsblad.

Voorlopig maakt Okereke absoluut geen indruk. "Zijn balvastheid en kaatsen met een tegenstander in de rug is niet goed genoeg. Hij kan als excuus inroepen dat spelen op de kleine ruimte niet zijn sterkste punt is. Maar dan leef je voor die ene kans die altijd komt. Die kreeg hij na een slechte terugspeelbal, maar hij miste zijn controle en liet de bal doorschieten. Kort erna kwam zijn wissel."

Dat gebrek aan goals begint op hem te wegen. "Bij de start van de competitie scoorde hij vlot, waarna een droogte van anderhalve maand volgde. Vervolgens scoorde hij er weer een aantal. Nu zit hij opnieuw een maand zonder goal. Hij zal opnieuw scoren, maar als spits van Club moet je wegen op een defensie en dat doet hij momenteel niet. Club is over zijn hoogtepunt heen, maar blijft winnen, zij het zuinig. Het is geen toeval dat de goals komen van Ricca en Balanta, en niet de spitsen."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wie is het geworden?

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws