Vandenbempt: Op deze manier zijn ze geen uitdager voor Club Brugge

Vandenbempt: "Op deze manier zijn ze geen uitdager voor Club Brugge"

09-12-2019 20:00 Laatste update: 20:16
7

Club Brugge staat nog altijd autoritair aan kop. Afgelopen weekend liep het weer twee punten uit op Standard, dat dom puntenverlies leed op Le Canonnier. Peter Vandenbempt ziet dat Standard zijn eigen ruiten ingooit.

Standard pakte twee rode kaarten en gaf zo de controle uit handen. "Standard kon met zijn negenen toch nog gelijk maken in de slotfase, maar toch mag je spreken van twee verloren punten", aldus Vandenbempt bij Sporza.

"In de eerste helft was Standard zoveel beter dan Moeskroen, maar alweer hebben ze de wedstrijd niet doodgemaakt. Ze hebben zich al zo vaak in de voet geschoten. Bij de rust was Mpoku nog zeer scherp voor zijn ploegmaat Boljevic, maar uitgerekend hij keldert nadien zelf zijn ploeg met die domme rode kaart."

Standard is op dat vlak niet aan zijn proefstuk toe. "Het is een weerkerend probleem voor de Rouches: van wedstrijdmanagement hebben ze weinig kaas gegeten. Het is wel een kwaliteit dat ze in de slotfase nog kunnen terugkeren, bij wijze van spreken al voor de tiende keer. Maar op lange termijn zijn ze op die manier geen uitdager voor Club Brugge."