Martinez droomt van glorie op EK: Deze groep geschiedenis wil schrijven

Martinez droomt van glorie op EK: "Deze groep geschiedenis wil schrijven"

09-12-2019 19:02 Laatste update: 19:03
5

Volgende zomer is het opnieuw zover: het Europees Kampioenschap voetbal staat voor de deur. De Rode Duivels zullen als één van de favorieten aan het toernooi beginnen. Maar kunnen ze de grote verwachtigen ook inlossen? Bondscoach Roberto Martinez is alvast hoopvol.

"Onze grote sterkte is dat we in alle omstandigheden flexibel zijn", vertelde Martinez tijdens een gesprek met Sporza. "Rusland kwam naar Brussel om op de counter te spelen, maar dat hebben we goed aangepakt. In de terugmatch in Sint-Petersburg zagen we een totaal ander Rusland. Nu waren ze wél heel aanvallend. Maar ook daar gingen we goed mee om."

"Dat geeft me nog de meeste voldoening, want het is uitzonderlijk voor een team dat niet elke dag kan samenspelen en trainen. Ik zie ook aan deze groep dat ze geschiedenis willen schrijven. Met die attitude hebben ze mijn hart veroverd. Op het WK hebben we met deze ploeg ook andere harten veroverd en soms kan een generatie ook zo zijn stempel drukken op de voetbalgeschiedenis, zonder prijzen te pakken. Maar ik heb het gevoel dat we toch een toernooi zullen winnen, want dat is het lot van deze generatie", besloot de bondscoach.

No Poll