Niet verwachten dat Kompany Duivels helpt als hij niet speelt bij Anderlecht

"Niet verwachten dat Kompany Duivels helpt als hij niet speelt bij Anderlecht"

Gepubliceerd: maandag 9 december 2019 om 17:43ma 09-12-2019 om 17:43

Nu Vincent Kompany opnieuw in de lappenmand ligt, zijn derde blessure van het seizoen alweer, rijst de vraag of het wel zo verstandig zou zijn om de verdediger mee te nemen naar het EK van komende zomer. Roberto Martinez laat al wat in zijn kaarten kijken.

Allereerst geeft de bondscoach aan dat hij begrip heeft voor de uitdaging die Kompany is aangegaan. "Het is al zwaar om trainer te zijn en speler-trainer is dat zeker. Maar zoals altijd doet Vinny dat met volle overgave", luidt de analyse van Martinez bij Sporza.

De vraag van tien miljoen luidt echter: neemt Martinez Kompany mee, ook als die niet honderd procent is? "We mogen niet verwachten dat hij de nationale ploeg kan helpen als hij niet speelt bij Anderlecht", geeft de Spanjaard een duidelijk signaal. "Zijn lichaam moet klaar zijn voor een groot toernooi. Dan pas kunnen we een beslissing nemen."

"Maar als hij wél lange tijd fit kan zijn, dan is hij met al zijn ervaring van onschatbare waarde voor de jonge spelers. De deur staat altijd open voor hem", besluit Martinez hoopgevend. Kompany keerde pas twee weken geleden terug van een vorige blessure, die hem ruim twee maanden aan de kant hield. Tegen KV Oostende en Royal Excel Moeskroen startte hij in de basis, maar in die laatste partij viel hij net na rust uit.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bij Cercle-doelman Miguel Van Damme werd opnieuw leukemie vastgesteld Veel sterkte Miguel, we staan met de hele VoetbalPrimeur-familie achter jou! #VanDamme #Cercle #CercleBrugge #JPL #VeelSterkteMiguel

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) op

Poll

Neem jij Kompany mee naar het EK?

(414 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws